احمدضیا مسعود نماینده پیشین رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب، رهبری حکومت را به اقتدار گرایی متهم کرده میگوید این گروه عقب مانده به دیکتاتوری و حذف قومی روی آورده است.
آقای مسعود که امروز دوشنبه (30 دلو) در نشستی در کابل صحبت میکرد، اقتدار گرایی سیاسی و انحصار از سوی رهبری حکومت را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
آقای مسعود گفت که فلسفه وجودی تشکیل حکومت وحدت ملی که پس از یک تقلب گسترده انتخاباتی به وجود آمد، گذار از وضعیت بحران و نهادینه شدن یک وضع جدید سیاسی بود، اما یک حلقه اقتدار گرا از توافق سیاسی تشکیل حکومت سوء استفاده کرده و به اقتدار گرایی روی آورد.
وی گفت، براساس توافقنامه تشکیل حکومت تمام چهرههایی که شکل دهی حکومت سهیم بودند، اعضای آن محسوب شده و کسی حق برکناری آنان را ندارد اما برخلاف اصول این توافقتنامه، حلقه دیکتاتور که در رهبری حکومت قرار گرفته به حذف دیگران مبادرت ورزید.
آقای مسعود در بخش دیگری از سخنان خود، داعیه والی بلخ را خواستی برای عبور از بحران سیاسی در کشور خواند که در پاسخ به اقدامات اقتدار گرایانه حکومت روی دست گرفته شده است.
وی گفت:" ما میخواهیم کشور از یک مرحله اقتدار گرایی عبور کرده و دموکرسی در آن نهادینه شود ولی یک گروه عقب مانده که تمایل به اقتدارگرایی دارد، مانع از تحقق دموکرسی در کشور میشود این گروه را باید بشکنانیم".
محمد مختار مفلح رییس حزب نهضت اسلامی نیز در این مراسم حذف و توهین به اقوام را از مهمترین آجندای رهبری حکومت فعلی عنوان کرد.
وی گفت که حلقه رهبری کننده حکومت وحدت ملی که همیشه علیه شخصیتها و اقوام دسیسه سازی کرده از طریق تحمیل هویتی در مساله شناسنامههای الکترونیکی میخواهد به نفاق بیشتر در کشور دامن برند.
عبدالجبار تقوا رییس انجمن والیان افغانستان در این نشست بیان داشت که حکومت اراده ای برای برگزاری انتخابات نداشته ومردم نباید در این زمینه هیچ انتظاری داشته باشند.
وی بیان داشت که هم اکنون 60 تا 70 درصد از خاک افغانستان زیر کنترول طالبان است و اگر حکومت به راه اندازی انتخابات نیز قادر شود بازهم در مناطق زیر کنترول طالبان مردم به پای صندوقهای رای دهی نخواهند رفت و حتی در داخل کابل هم رفتن رای دهی مشکل خواهد بود.
وی سیاسیون را به یک اجماعی فرا خواند تا به بنبست موجود خاتمه دهند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9405
تگ ها: